Visie

Ziekte ontstaat niet zomaar. Het lichaam vertelt ons iets, vraagt onze aandacht. Daarom raak je bij massagetherapie niet alleen het weefsel aan, maar ook de emotie die het weefsel heeft vastgezet. Het lichaam weet en herinnert zich alles, vandaar ook dat het lichaam altijd de juiste signalen afgeeft, het liegt nooit. Hartkloppingen, versnellingen van de ademhaling, blozen en hakkelen zijn allemaal herkenbare voorbeelden van het feit dat ons lichaam ons gevoelsleven weerspiegelt.

Jij kent jouw lijf beter dan wie dan ook, daarom word je tijdens massagetherapie uitgenodigd te luisteren naar wat jouw lichaam je te vertellen heeft. Dit kan leiden tot bewustwording en je helpen de juiste keuzes te maken voor jou op dit moment in je leven. Alles is welkom, alles mag er zijn. Niets hoeft ontkend te worden, maar mag zich welkom en geaccepteerd voelen.

Mijn behandelingen starten vanuit een klachtgerichte vraag. Met een intake, anamnese, een gesprek en observatie kijk ik naar de klacht vanuit de holistische visie. Ik sluit in mijn behandeling aan op de vraag van de cliënt. We stellen samen een behandelplan op dat tijdens het traject regelmatig geëvalueerd wordt. Ik ga uit van het zelf genezend vermogen van het lichaam en behandel de mens als een geheel van lichaam en geest.

De cliënt houdt de regie en blijft verantwoordelijk over zijn eigen proces en ontwikkeling tijdens de behandeling.