Hoofdmassage

Het hoofd koel houden, het hoofd erbij houden, ergens een hard hoofd in hebben, een plaat voor je kop hebben, hoofd- en bijzaken, niet op je achterhoofd gevallen zijn, het hoofd van de school, jezelf voor je kop slaan.


Er zijn voor geen enkel lichaamsdeel zoveel spreekwoorden als voor het hoofd. Logisch wellicht, het hoofd is het centrum van ons bestaan. We eten, ruiken, zien, horen en we denken ermee. In de huidige maatschappij zijn er hele volksstammen die de rest van het lichaam eigenlijk niet nodig hebben.

Het hoofd is dan ook een ideale plek om te masseren. Naast dat er ontzettend veel spieren en zenuwuiteinden op je hoofd zitten, kunnen er ook veel spanningen ophopen. Om juist het hoofd met al haar indrukken te masseren, kan leiden tot een snelle en diepe ontspanning.
De hoofdmassage is net als massage in het algemeen al duizenden jaren oud. In onze huidige leefstijl (mobiele telefoons, autorijden, reclame, veel mensen, drukke baan etc.) met al haar duizenden indrukken is de hoofdmassage echter nog weldadiger geworden.
Onderzoek in oude geschriften van medici heeft ontdekt dat er voor de 19e eeuw geen melding werd gemaakt van hoofdpijn. Hoofdpijn bestond vroeger gewoonweg niet!! Behalve als je een bijl in je hoofd kreeg uiteraard (niet alles van vroeger was beter).

Massage duurt 30 minuten.